We zitten hier:

woensdag 28 april 2010

Woensdag 28 april

Vandaag rijden we naar Alberquerque via de Turquoise Trail. Een mooie weg met leuke dorpjes waar veel kunstenaars wonen. In Alberquerque stappen we vrijdag ook weer op het vliegtuig. Dan zit het er helaas weer voor ons op. Nadat we een hotel hebben geboekt zijn we oldtown ingegaan.Hier hebben we even rondgelopen. Erg toeristisch met allemaal dezelfde winkels vol met troep. We hebben dan ook niets gekocht!!!!! Het weer was vandaag weer heerlijk. We hebben wel mazzel want als je de weerberichten van andere delen van de states hoort zijn deze niet zo goed,zelfs sneeuw in Californië. We hebben net lekker een buffetje gepikt voor 40 dollar incl. drankjes met zijn vieren. Hans en Cor zijn nu pokeren met de locals zonder dat er met geld wordt gespeeld dus dat kan aan het eind van de vakantie nog wel leien!!
Ik denk dat dit mijn laatste log is,want morgen gaan we alleen nog naar een grote Mall om te shoppen,en daar is niet zoveel over te vermelden. Dus we zien en spreken elkaar over een paar daagjes.

dinsdag 27 april 2010

Dinsdag 27 april

Na drie dagen Santa Fé gaan we dit leuke stadje verlaten.We gaan vandaag naar Taos. Onderweg pikken we een rondrit met de auto mee langs de Pueblo's. Deze originele indianendorpjes vallen ons tegen, er valt niet veel te beleven (eigenlijk niets), en je mag er zonder vet overal voor te betalen helemaal niets. Zelfs een fotootje maken van een hutje kost je geld. Wij zijn helemaal klaar met de indianen,helemaal geen aardig volkje. Toen via een mooie weg langs de Rio Grande naar Taos. Hier lekker gegeten en de rest van de middag rond gekeken. Het was vandaag lekker weer zon en een wolkeloze hemel.

maandag 26 april 2010

Maandag 26 april

Na een lekker ontbijtje in het super 8 motel,vertrekken we naar Bandelier National Monument.Hier hebben we de grotwoningen van de allereerste bewoners bekeken.


Je moest een laddertje op om de huizen (holen) binnen te gaan.


Verder lekker in het bos gewandeld. Ook nog een stuk de Falltrail
gelopen,maar we moesten een paar keer de stromende rivier oversteken om de Fall te bereiken.
Ik zag mezelf niet met droge kleren aan de overkant komen,dus zijn we terug gewandeld. Het was inmiddels wel weer tijd voor een drankje dus nog maar even naar Santa Fé. Lekker op een terras met uitzicht op de Plaza wat gedronken. Een tijdje naar de gekke amerikanen gekeken die langs kwamen.


Daarna nog naar de Wall-Mart water inslaan,en terug naar ons motel.'s Avonds lekker bij Denny's gegeten.

zondag 25 april 2010

Zondag 25 april

Deze dag zijn we naar Kasha Katuwe tent rocks geweest en hebben daar een trail gelopen.
Een heel apart gebied met rotsen die kegelvormig zijn die dus op tentjes lijken. We moesten door nauwe canyon kruipen,klimmen over de rotsen en steil omhoog lopen naar het hoogste punt.


Van daar af had je een prachtig uitzicht op de tentrocks.Gelukkig hadden we heerlijk weer om te lopen een staalblauwe lucht maar niet te warm.


Na tweeenhalf uur lopen zijn we naar Santa Fé gegaan en hebben daar in de Cowgirls (een gezellig restaurantje met life-muziek) buiten op het terras gegeten.


Hierna nog even het stadje doorgelopen de winkels waren open op zondag dus het was er gezellig druk. We hebben vandaag best wel veel kilometertjes gelopen en dat voel je dan ook wel in de beentjes na de winterstop.

zaterdag 24 april 2010

Zaterdag 24 april

Vandaag is ons reisdoel Santa-Fé ,onderweg bij een echte amerikaanse dinner gestopt om koffie te drinken.


De weg naar Santa-Fé lijkt eindeloos.Rechte wegen en bijna geen auto op de weg.Het landschap is ook vrij saai.Maar ja dat hoort ook bij de States. Santa-Fé is echt een heel gezellig plaatsje met veel Adobe-huizen. Veel mensen op de been vooral op en rond de Plaza. Arina en ik hebben lekker de winkeltjes bekeken en Hans en Cor zijn een Cafeetje ingedoken.Zij zaten buiten op het balkon en konden de hele Plaza in de gaten houden (dus ook ons).

vrijdag 23 april 2010

Vrijdag 23 april

Vandaag hebben we Carlsbad Caverns bezocht. Na een steile wandeling naar beneden,zaten we 250 meter onder de grond. We zagen prachtige stalagmieten en stalagtieten. Gelukkig konden we weer met de lift omhoog.


Toen zijn we naar Roswell gereden een stadje waar een amerikaan een UFO en ALIENS heeft gespot. Dit stadje staat dus helemaal in het teken van Aliens. Cor heeft het museum bezocht wij zijn gaan winkelen in de Mainstraat een vreselijk armoedig verwaarloost winkelstraatje. Zeer bijzonder om dat allemaal te bekijken. Er stond vandaag een hele harde wind.

donderdag 22 april 2010

Donderdag 22 april

Vanmorgen met regen vanuit Alamogordo vertrokken richting Carlsbad.We liggen wat voor op schema dus we kunnen vandaag rustig aan doen. Via een prachtige weg met dennenbomen bergen en chaletachtige huizen kwamen we in Cloudfort een skigebied. Het was er 3 graden.Een heel leuk dorpje. De weg vervolgd toen we weer beneden waren scheelde het 19 graden. Bij een soort kinderboederij aan de kant van de weg gestopt. Daar kon je op forellen vissen.Even met de man in de kiosk gepraat en een jammetje gekocht.



Onderweg in Artesia ons broodje gegeten. Nu zitten we in Carlsbad en gaan we morgen de druipsteengrotten bezoeken. Straks gaan we naar de chinees ik ben benieuwd hoe dat hier is uiteraard een buffetje.

woensdag 21 april 2010

woensdag 21 april

Vanmorgen hebben we heerlijk buiten in het zonnetje ontbeten.Het was een attractie voor de locals hier.Daarna zijn we naar White Sands National Monument gereden. Een bijzonder natuurgebied met spierwitte gipsduinen. Hier hebben we een rondwandeling gemaakt.


Later op de dag hebben we New Mexico Space Museum bezocht. Erg interessant voor the boys!!.In het IMAX theater een film over The Hubble gekeken.Heel imposant.


Daarna voor the girls even de Wal-Mart in. Buffetje gescoord en toen nog een borrel buiten gedronken en nu naar BED.Het is tenslotte inmiddels al negen uur

dinsdag 20 april 2010

Dinsdag 20 april

Vanmorgen al om 8 uur vertrokken richting Alamogordo in New Mexico. We hebben er vijf uurtjes over gedaan dat viel dus erg mee. Verder hebben we niet veel gedaan een hotel gezocht, en de rest van de middag in de zon gezeten. 's Avonds in een buffetrestaurant gegeten voor 10 dollar incl. de drankjes. Het is heerlijk weer nu nog om negen uur 's avonds.

maandag 19 april 2010

Maandag 19 april

Vanmorgen helaas uit ons mooie appartement vertrokken. Het begon een heel klein beetje te spetteren toen we vertrokken,maar de rest van de dag is het droog gebleven. Wel een stuk koeler als de voorgaande dagen.Onderweg bij een restaurantje ge-ontbijt met giga grote pancakes een box gevraagd en het ressie meegenomen voor de lunch.



We zijn eerst naar Tombstone gereden een voormalige mijnstad. Waar het Wilde Westen sfeertje de boventoon voert. Er lopen cowboys en er rijdt een postkoets. Het is net Volendam in Amerika. We hebben zelfs een "Gunfight" bijgewoond,geinig hoor!.de "dooien"stonden na afloop gelukkig allemaal weer op.


Toen verder naar Bisbee,daar waren we nog net op tijd om de kopermijn te bezoeken.We gingen helemaal in stijl(zie foto) met een treintje de kopermijn in met een gids.


In Bisbee lekker koffie gedronken. Toen naar ons hotel met onderweg nog een stop om een bovengrondse kopermijn te bekijken,een gigantisch groot afgegraven diep gat.Onderweg prachtige vergezichten met het roze licht van de ondergaande zon op de bergen.'s Avonds bij de Pizza-hut gegeten het dichtstbijzijnde restaurant. Morgen een lange rijdag voor de boeg naar Alomogordo in New Mexico

zondag 18 april 2010

Zondag 18 april

Vandaag gaan we eerst naar het Sonora Dessert Museum. Je krijgt een goede indruk van het woestijngebied met al zijn flora en fauna. Er waren niet veel beesten te spotten op een springbok en een otter etc. na. Maar ja wij hebben gisteren de woestijn nog in levende lijve mogen aanschouwen. Dus het was voor ons niet zo indrukwekkend. Tussen de middag hebben we geluncht bij "Big Papa" een lokaal restaurantje, met een gezellige pappa en mamma,waar we een praatje mee hebben gemaakt. Het eten was erg lekker.Toen zijn we naar Pima Air Force Museum gereden. Hier stonden 300 vliegtuigen tentoongesteld in barakken en in de open lucht. Vooral voor de mannen was het erg interessant om er rond te kijken. Het was vandaag wederom erg warm zo'n 29 Graden.

zaterdag 17 april 2010

Zaterdag 17 april

Vanmorgen na ons ontbijtje vertrokken naar Tucson. Na anderhalf uur waren we op de plaats van bestemming nl. Saguora National Park. Een woestijngebied met volop cactussen zoals de naam al doet vermoeden.


Heel veel bloeiende planten in allerlei kleuren. We hadden besloten om een trail te lopen. Het was wel erg warm we zijn nog niet zo gewend aan deze temperaturen. Onderweg zagen we dan eindelijk waar we het al een week over hadden een.....SNAKE langs de kant van het pad.Hij of zij lag gelukkig in diepe slaap.


Ongeveer twee en half uur gelopen het was wel afzien en per man twee liter water gedronken.Deze trail leek bijna fataal te worden voor sommige mensen in onze groep hi hi. We hebben in de schaduw bij het visitorcenter ons broodje gegeten. Toen zijn we naar ons appartement dit keer gereden op een Golfcourt gelegen. Een verrassend mooi appartement met twee badkamers,Jacuzzi,wasmachine droger en vaatwasser.Echt heel mooi en gezellig, lekker op het balkon een wijntje gedronken. We hadden onderweg al boodschappen meegenomen voor het avondeten dus dat hebben we bereid op het gigafornuis en buiten op het balkon lekker opgegeten. Nu zitten we in de huiskamer naar ons breedbeeld flatscreen tv te kijken met een bakkie koffie. Hoe simpel kan het leven zijn.

vrijdag 16 april 2010

vrijdag 16 april

Wat gaat dat snel de eerste week zit er na vandaag alweer op. Leuk jullie reacties,zo houden we contact hé met elkaar. Vandaag gaan we richting Phoenix,het hotel voor vannacht hebben we al besproken dus daar hoeven we geen tijd aan te besteden. Na een paar uurtjes rijden beginnen we aan de Apache-trail een rondrit door de bergen.De weg begint begint met asfalt maar na een paar miles wordt het een zogenaamde dirt weg,dus hobbeldebobbel en steile bochten met diepe ravijnen. We zien prachtige saguaro-cactussen en andere soorten sommigen in volle bloei.De bergwanden zijn bezaait met gele bloemetjes een heel mooi plaatje.


We bekijken ook enkele cowboydorpjes.
Eén ervan werd gebruikt als decor in vele cowboyfilms,de foto's van veel bekende filmsterrren die hier hun film hebben opgenomen hangen aan de muur.


We hebben aan het grote meer ons broodje gegeten, het is heerlijk weer 29 graden,wel bewolkt.Bij de Roosevelddam zijn we nog gestopt om foto's te nemen,toen zijn we naar het hotel gereden langs het Rooseveldlake een geweldig groot meer omringd door bergen.'s Avonds bij the black bear gegeten,hier absurde grote porties eten,en pistool dragende mannen ff wennen denk ik.

donderdag 15 april

Vanmorgen een lekker ontbijtje in het hotel genuttigd,je kon zelf je wafels bakken. Er zaten ook twee Nederlanders in de ontbijtzaal ze kwamen uit Lelystad,even mee gepraat zij waren al voor de twaalfde keer in de States.
Vandaag een autorit op het programma en interessante plekjes bezoeken. Eerst reden we door vlak gebied het leek op onze duinen in Nederland(maar dan anders) HiHi
We kwamen bij het plaatsje Jerome daar hebben we rondgelopen, en na een poosje kwam Cor tot de ontdekking dat we hier drie jaar geleden ook zijn geweest,maar nu toch weer
nieuwe dingen gezien. Toen verder gereden naar Prescott hier waren we ook eerder,we hebben lekker in het zonnetje in het plantsoen bij de muziektent ons broodje
gegeten en de Fudge die we hier hebben gekocht (een soort borstplaat maar dan niet zo zoet)opgesmikkeld. Arina en ik hebben hier ook nog een cowboy-hoed gekocht (zie foto).


Weer verder Naar Camp Verde om het Fort te bezoeken. Je kreeg een volledig beeld hoe het er vroeger hier aan toe ging.Verder weer naar Montezuma Castle een Pueblo-ruïne,vreemd te zien hoe mensen daar in de rotswand hun woning hebben gebouwd.
De temperatuur stijgt vandaag lekker en we zijn al flink verkleurd. Het laatste stuk van de rit gaat door de rode rotsen van Redrock Country,erg mooi zo met de ondergaande zon.
Nog even Sedona aangedaan en toen naar ons hotel terug.'s Avonds weer eens een keer bij Denny's gegeten.

donderdag 15 april 2010

woensdag 14 april 2010

Vanmorgen na een summier ontbijtje vanuit het hotel vertrokken. Eerst nog even naar de Walmart om broodjes voor onderweg te kopen. Het is mooi weer een strakblauwe lucht. We gaan de 89A volgen naar Sedona. Dit is een prachtige weg dwars door het bos . Onderweg een wandeling gemaakt.

Prachtige rode rotswanden en een stromend riviertje waar we wel zes keer overheen moesten steken. Met alleen een paar boomtakken om over te lopen. Dit was best wel eng.
Na de wandeling lekker in de zon ons broodje gegeten. Toen onze weg vervolgd over de 89A richting Sedona een heel gezellig leuk touristenplaatsje met heel veel winkeltjes gespecialiseerd in New-age artikelen.
In Cottonwood een Best Western hotelletje geboekt en 's avonds lekker Mexicaans gegeten.

dinsdag 13 april 2010

dinsdag 13 april

Vanmorgen in Kingmann eerst nog een lekker ontbijtje met o.a. pancakes bij Denny's gegeten. We willen een stuk van de Route 66 rijden ,het is lekker rustig op de weg. Hier en daar pakken we nog even een cache mee, wel goed uit kijken voor snakes en enge spinnen!!! In Hackberry gestopt en rondgekeken (zie foto) leuk jaren 50 sfeertje ,toen verder naar Seligman hier een hotdog gegeten bij een vriendelijk vrouwtje ze lachten net als The Nanny.We zagen ook nog sneeuw onderweg op en onder de bomen,er bleek gisteravond namelijk een snowstorm te zijn geweest (raar gezicht) In het plaatsje Williams rondgelopen een apart stadje met een cowboysfeertje.In een winkel rondgekeken met exclusieve westernspullen. Hans kreeg van de verkoopster een Stetson opgezet.Toen naar Flaggstaff,hotelletje gescoord en het stadje ingelopen om wat te drinken en te eten.We hebben Thais gegeten( erg lekker)

maandag 12 april 2010

Maandag 12 april

We zijn vanmorgen met volle zakken vertrokken uit Las Vegas,lekker hoor zo'n gratis vakantie.
Dus eerst nog ff lekker in Las Vegas shoppen. Om een uur of twaalf zijn we vertrokken naar Kingman om morgen de route 66 te ver volgen en de leukste plaatsjes te bekijken. Onderweg genoten van de bergen en de uitgestrektheid van dit land. Wat een ruimte en een lange rechte wegen,met af en toe een paar huisjes, en een sliert van goederentreinen gezien van wel een kilometer lang (je zal voor de spoorbomen staan). In Kingman een leuk motelletje gescoord,we zitten nu nog lekker aan een wijntje ,we gaan zo lekker bij Denny's eten. We hebben vandaag wel af en toe regen gehad maar dat mag de pret niet drukken,lekker voor het stof!














Kingman

zondag 11 april 2010

Zondag 11 april

Ik zit nu op mijn bed te loggen het is 22.15 uur ik ben best wel moe daarom heb ik de voorgaande blogjes ook heel summier gehouden,ik loop namelijk achter met de dagen omdat we vanaf vandaag pas internet hebben. Vanmorgen zijn we naar de Hooverdam gereden en hebben daar alles bekeken.Het was heerlijk weer,wel heel veel wind.
Daarna zijn we verder gaan rijden en hebben onderweg nog 2 caches opgepikt. Toen kwamen we uit bij het spookstadje Chloride echt GEWELDIG met een Jail , een oud station en veel nog originele huizen.We hebben geluncht in het restaurant daar zaten alle plaatselijke bewoners,en die gingen één voor één Karaoke met alle countryhits die je maar kan verzinnen er werd zelfs country gedanst. Daarna weer naar het hotel met nog even een stop bij de Wal-Mart om drinken in te slaan . 's Avonds een Buffetje gegeten de mannen nog even gokken en ik ga nu slapen morgen vertrekken we weer uit Las Vegas

Zaterdag 10 april

Vanmorgen om half negen zaten we weer aan ons ontbijtje met gebakken aardappelen en spek met een eitje.Toen met de bus op naar de Strip. We zijn veel Hotels ingelopen om alles lekker rustig te bekijken. Paris was erg leuk je waande je gewoon in Parijs aan de Seine New York,NewYork idem dito en ga zo maar door echt geweldig!!!! Heel veel kilometertjes gelopen.
'S avonds lekker gegeten en op Fremontstreet rondgelopen daarna nog even wezen gokken .

Vrijdag 9 april 2010

Vanmorgen om 8 uur de lucht in, en ongeveer 24 uur later mijn bed weer in. Maar wel in Las Vegas natuurlijk
Het hotel staat aan Fremontstreet,dus we lopen zo de gezellige drukte in. 's Avonds veel optredens en een lichtshow op de overkapping van de straat heel bijzonder. We zitten op de 28 ste verdieping en kijken zo prachtig over de stad.

maandag 5 april 2010

Nog even.......


Alle voorbereidingen zijn bijna getroffen,koffers gepakt , film en muziek uitgezocht voor in het vliegtuig.
Nu nog twee dagen werken en op naar de States!!!!!!!!